Waarom en voor wie

Ben jij nieuwsgierig? Dan ben je bij Kenniscafé Assen aan het juiste adres. Tijdens ons avondvullende programma reis je langs verrassende perspectieven op alledaagse thema’s. Experts uit de wetenschap, het onderwijs, de overheid, de zorg en het bedrijfsleven delen hun kennis. Én ze gaan in gesprek met jou. Want ook jouw kennis telt.

Kenniscafé Assen neemt je in een vermakelijk, leerzaam en avondvullend programma mee aan de hand van een mix van schrijvers, wetenschappers en inspirerende tussenacts. Iedere avond staat een specifiek onderwerp centraal. Aan het begin van de avond beantwoorden een aantal experts specifieke vragen over het onderwerp. Daarna volgt een interactief deel waarin het publiek en sprekers kennis uitwisselen.

Vijf keer per jaar ben je in de gelegenheid aan te sluiten bij een van onze thema avonden. De onderwerpen raken een breed publiek en zijn qua vorm en inhoud inspirerend, vernieuwend en geven stof tot nadenken. 

Kenniscafé Assen is een jonge stichting. Het initiatief kwam voort uit de ervaring dat in en rondom Assen veel wetenschappelijke kennis is. Het bestuur volgt de actualiteit en kiest passende thema’s om zo die kennis te bundelen en te delen.

Het bestuur

Het bestuur van de stichting ligt in handen van drie enthousiastelingen uit de regio. Ze spreken en zien elkaar regelmatig, stemmen af en leggen vast. Over hun achtergrond en rolinvulling geven ze hieronder een korte schets.

Hermen Visser

IMG_3780a-1024x683.jpg

Hoe maak je wetenschap toegankelijk? Die vraag staat centraal in het werk van Hermen Visser. Als wetenschapsjournalist schrijft hij voor onder meer de VPRO Gids en Trouw en werkte voor radioprogramma’s van de NTR en de VPRO. Daarnaast is hij presentatietrainer. Hij leert wetenschappers hun vaak ingewikkelde onderzoek in begrijpelijke taal te presenteren. Aan vakgenoten en leken, in een webinar of gewoon offline, op Twitter of in een blog en op een netwerkborrel of tijdens een radio-interview.

Deze kennis en ervaring zet Hermen nu in voor de stad waar hij in 2017 kwam wonen. Samen met zijn vakgenoot Frank Nuijens richtte hij in 2020 Kenniscafé Assen op

In het nieuwe bestuur is Hermen secretaris. Daarnaast is hij als redacteur het brein achter het programma.

Loes Groen

IMG_3769a-1024x683.jpg

In haar werk als docent Engels bedenkt Loes graag oplossingen om het onderwijs te verbeteren. Dit heeft geleid tot een promotieonderzoek met als doel een bijdrage te leveren aan het leesonderwijs.

Momenteel ontwikkelt ze een lessenserie om leerlingen actiever te laten lezen, zodat ze de informatie beter kunnen begrijpen en onthouden. Daarnaast bereiden de lessen hen voor op het lezen van teksten in het vervolgonderwijs. 

Door haar enthousiasme tijdens de eerste editie van het Kenniscafé heeft Loes contact gelegd met de organisatie en dit mondde uit in bestuursdeelname. Haar huidige rollen zijn die van voorzitter en penningmeester.

Hink Slagter

Knipsel-hink-002-1024x683.jpg

“Nieuwsgierigheid brengt je verder…” is een lijfspreuk van Hink. In het dagelijks leven is hij stafadviseur en leidinggevende in de zorg, vader, echtgenoot, blogger, hardloper, mountainbiker en bootcampinstructeur. Als manager is hij bekend met jeugdzorg, gehandicaptenzorg en TBS.

Met een onderzoekende grondhouding en oog voor talent weet hij het beste in mensen naar boven te halen. Hink creëert verbinding tussen mensen en met mensen. Met het recent afronden van zijn master “Strategy & Leadership” bij de AOG heeft hij tijd ingeruimd voor het Kenniscafé Assen.

Zijn roots in de marketing en reclame zet hij in, om onze zichtbaarheid te vergroten en wetenschappelijke bijeenkomsten te vullen. Wil je meer weten, kijk op zijn social media accounts of bezoek zijn website “Met andere ogen…”.