Selecteer een pagina

20 november 2020: Veiligheid

20 november 2020

}

19:30 - 21:30

Zoom

U krijgt een link zodra u aangemeld bent.

Hoe bereid je je voor op een pandemie? Bestaat er zoiets als een risicoloze maatschappij?

Hoe ver ga je voor veiligheid?
We zitten midden in de tweede golf. Als vanzelfsprekend leidt dit tot het aanscherpen van de coronamaatregelen. Veiligheid is heilig. Maar is dat wel zo? Moeten we onze grondrechten afstaan ten tijde van een pandemie? Hoe bereiken we een balans tussen volksgezondheid en de schade die coronamaatregelen doen? Mogen we concessies doen aan de veiligheid van het vaccin dat ons uit deze crisis leidt? En hoe ga je om met de voortdurende dreiging van een dodelijk virus?

Kenniscafé Assen is een gratis online evenement en biedt een interactief, avondvullend programma waarin kennis centraal staat. Deze tweede editie draait om veiligheid. Diverse experts delen hun kennis over het onderwerp. Ook gaan ze in gesprek met het publiek. Wat wil jij van hen weten? En wat vind jij van veiligheid? Stel je vragen en praat mee.

Sprekers

Marco Out – Burgemeester Assen
Als burgemeester van de gemeente Assen en voorzitter van de veiligheidsregio Drenthe is Marco Out dagelijks bezig met veiligheid van burgers en bezoekers van Assen en omstreken. Hoe vindt hij een balans tussen veiligheid en de schade die coronamaatregelen doen? Hij vertelt over dit duivelse dilemma in een interview.

Online
Vanwege de coronamaatregelen organiseren we Kenniscafé Assen online via Zoom.

Tickets
Kenniscafé Assen is gratis toegankelijk. Reserveer wel een ticket, want het aantal plaatsen is beperkt. Meld je aan middels de knop hieronder.

Organisatie

Rosa Timmer

Rosa Timmer

Presentator

Rosa Timmer is redacteur en columnist bij het Dagblad van het Noorden.

Hermen Visser

Hermen Visser

Voorzitter Stichting Kenniscafe Assen

Hermen Visser is freelance wetenschapsjournalist en presentatietrainer.

Frank Nuijens

Frank Nuijens

Secretaris en penningmeester Stichting Kenniscafe Assen

Frank Nuijens geeft freelance workshops op het gebied van wetenschapscommunicatie en is teamleider communicatie van ASTRON.