Selecteer een pagina

20 november 2020: Veiligheid

20 november 2020

}

19:30 - 21:30

Zoom

U krijgt een link zodra u aangemeld bent.

Hoe bereid je je voor op een pandemie? Bestaat er zoiets als een risicoloze maatschappij?

Hoe ver ga je voor veiligheid?
We zitten midden in de tweede golf. Als vanzelfsprekend leidt dit tot het aanscherpen van de coronamaatregelen. Veiligheid is heilig. Maar is dat wel zo? Moeten we onze grondrechten afstaan ten tijde van een pandemie? Hoe bereiken we een balans tussen volksgezondheid en de schade die coronamaatregelen doen? Mogen we concessies doen aan de veiligheid van het vaccin dat ons uit deze crisis leidt? En hoe ga je om met de voortdurende dreiging van een dodelijk virus?

Kenniscafé Assen is een gratis online evenement en biedt een interactief, avondvullend programma waarin kennis centraal staat. Deze tweede editie draait om veiligheid. Diverse experts delen hun kennis over het onderwerp. Ook gaan ze in gesprek met het publiek. Wat wil jij van hen weten? En wat vind jij van veiligheid? Stel je vragen en praat mee.

Online
Vanwege de coronamaatregelen organiseren we Kenniscafé Assen online via Zoom.

Tickets
Kenniscafé Assen is gratis toegankelijk. Reserveer wel een ticket, want het aantal plaatsen is beperkt. Meld je aan middels de knop hieronder.

Sprekers

Marco Out

Marco Out

Burgemeester Assen en voorzitter Veiligheidsregio Drenthe

Als burgemeester van Assen en voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe is Marco Out elke dag bezig met de veiligheid in zijn stad en provincie. Hoe vindt hij de balans tussen het indammen van het coronavirus en de gevolgen die het beleid heeft voor de maatschappij?
Jan Brouwer

Jan Brouwer

Hoogleraar Recht en Samenleving Rijksuniversiteit Groningen

Hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer is een uitgesproken criticus van de coronamaatregelen. Ze beperken namelijk onze grondrechten. Waarom is dat eigenlijk een punt? Het gaat toch om de veiligheid van de burger? Brouwer legt uit wat grondrechten zijn en waarom we ze moeten verdedigen. Juist ten tijde van crisis.

Foto: RTV Noord

Robin Benus

Robin Benus

Arts-microbioloog Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Arts-microbioloog Robin Benus is binnen het WZA verantwoordelijk voor het infectiepreventiebeleid. Tijdens Kenniscafé Assen vertelt hij hoe je een virus buiten de ziekenhuisdeuren houdt en voorkomt dat het onder patiënten, bezoekers en personeel overstapt. Ook legt Benus uit hoe het onderzoek naar vaccins werkt en waarom het langer duurt dan menigeen lief is.

Iduna Paalman

Iduna Paalman

Dichter

De in Rolde geboren dichter en schrijver Iduna Paalman verzorgt een literair intermezzo tijdens Kenniscafé Assen. Haar poëziedebuut De grom uit de hond halen draait om de vergeefse hang naar controle. De dichtbundel werd genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en werd bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020.

Foto: © Irwan Droog

Presentatie materiaal

Organisatie

Rosa Timmer

Rosa Timmer

Presentator

Rosa Timmer is redacteur en columnist bij het Dagblad van het Noorden.

Hermen Visser

Hermen Visser

Voorzitter Stichting Kenniscafe Assen

Hermen Visser is freelance wetenschapsjournalist en presentatietrainer.

Frank Nuijens

Frank Nuijens

Secretaris en penningmeester Stichting Kenniscafe Assen

Frank Nuijens geeft freelance workshops op het gebied van wetenschapscommunicatie en is teamleider communicatie van ASTRON.

Loes Groen

Loes Groen

Vrijwilliger

Loes Groen doet promotieonderzoek naar begrijpend lezen in het voortgezet onderwijs en werkt als docente Engels.