Selecteer een pagina

25 september 2020: Geluk

25 september 2020

}

19:30 - 21:30

Zoom

U krijgt een link zodra u aangemeld bent.

Waar word jij gelukkig van? Hoe blijf je positief tijdens een pandemie? Wat kun je doen om geluk in je werk te vinden? En welke ideeën hadden de Stoïcijnen over het gelukkige leven? Tijdens de eerste editie van Kenniscafé Assen houden diverse deskundigen geluk tegen het licht.

Kenniscafé Assen is een gratis online evenement en biedt een interactief, avondvullend programma waarin kennis centraal staat. Deze eerste editie draait om geluk. Een psycholoog, een ondernemerscoach en een filosoof delen hun ideeën over geluk. Ook gaan ze in gesprek met het publiek. Wat wil jij van hen weten? En wat weet je zelf over geluk? Stel je vragen en praat mee. Want iedereen weet iets over geluk.

Online
Vanwege de coronamaatregelen organiseren we Kenniscafé Assen online via Zoom.

Tickets
Kenniscafé Assen is gratis toegankelijk. Reserveer wel een ticket, want het aantal plaatsen is beperkt. Klip op de knop hieronder om je aan te melden op Eventbrite.

Sprekers

Bertus Jeronimus

Bertus Jeronimus

Ontwikkelingspsycholoog Rijksuniversiteit Groningen

Bertus Jeronimus is ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op hoe geluk verandert tijdens de levensloop. Hij bestudeert welke invloed familie, vrienden en kennisen, baan, dagelijkse activiteiten en stressvolle gebeurtenis hebben op geluk. Ook onderzoekt hij hoe de coronacrisis geluk beïnvloedt.

Marjan van de Bult

Marjan van de Bult

Oprichtster Geluksfabriek

Marjan van de Bult kwam er tijdens vrijwilligerswerk in Malawi achter dat ze eigenlijk niet gelukkig werd van haar baan als verpleegkundige. Ze besloot in 2014 het roer om te gooien en richtte het bedrijf Gelukfabriek op. Als coach helpt ze vrouwelijke ondernemers hun dromen waar te maken op weg naar een succesvol en gelukkig leven.

Derek van Zoonen

Derek van Zoonen

Filosoof Rijksuniversiteit Groningen

Derek van Zoonen studeerde klassieke talen, filosofie, en psychologie (minor) in Groningen en Berlijn en is sinds december 2016 als promovendus werkzaam aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen.  Hij specialiseert zich in de geschiedenis van de Griekse filosofie en haar moderne relevantie en is daarbij vooral geïnteresseerd in ethiek en morele psychologie. Momenteel rondt hij zijn proefschrift af over Plato’s filosofische worsteling met het hedonisme.

Presentatie materiaal

Organisatie

Rosa Timmer

Rosa Timmer

Presentator

Rosa Timmer is redacteur en columnist bij het Dagblad van het Noorden.

Hermen Visser

Hermen Visser

Voorzitter Stichting Kenniscafe Assen

Hermen Visser is freelance wetenschapsjournalist en presentatietrainer.

Frank Nuijens

Frank Nuijens

Secretaris en penningmeester Stichting Kenniscafe Assen

Frank Nuijens geeft freelance workshops op het gebied van wetenschapscommunicatie en is teamleider communicatie van ASTRON.